Σκοπός του Iδρύματος είναι να προσφέρει και να υπηρετεί την ανάπτυξη της πνευματικής, καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και κοινωνικής  ζωής της πόλης των Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου.

Στα πλαίσια της αποστολής του, το Ίδρυμα δραστηριοποιήθηκε στο παρελθόν και εξακολουθεί και σήμερα με τους εξής τρόπους:

- Το 1981, όταν ιδρύθηκε η Ιατρική Σχολή στα Γιάννενα, στεγάσθηκε σε αίθουσα του Καμπερείου Ιδρύματος, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1991.

- Mεγάλη προσφορά του Ιδρύματος στην πολιτιστική ζωή της πόλεως είναι η παραχώρηση της ισόγειας μεγάλης αίθουσας 200 θέσεων στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗ.ΠΕ.ΘE.), όπου σήμερα στεγάζεται το ομόνυμο θέατρο.

- Στον 1ο όροφο του Ιδρύματος, στεγάζεται το βεστιάριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

- Στον 2ο όροφο βρίσκεται η 1η αίθουσα της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης, καθώς και η αίθουσα διαλέξεων «Μαρία Καμπέρη», χωρητικότητας 220 περίπου ατόμων με μικροφωνική εγκατάσταση, βήμα - έδρα ομιλητή, βιντεοπροβολέα, οθόνη προβολής και επιδιοσκόπιο.

Στην Αίθουσα Διαλέξεων φιλοξενούνται (για πρόβες) η παιδική χορωδία του Κατσαρείου Ιδρύματος, η χορωδία «Τροβαδούροι των Ιωαννίνων», η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ, η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλες θεατρικές ομαδες.

- Στον 3ο όροφο στεγάζεται η Διεύθυνση Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» (σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.), καθώς επίσης και η 2η αίθουσα της Ηλεκρονικής Βιβλιοθήκης.

- Επίσης το Ίδρυμα αποτελεί πιστοποιήμενο εξεταστικό κέντρο για το Ν. Ιωαννίνων (και την Ήπειρο γενικότερα) του ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού «Λυσίας».

Copyright © 2014 - 2016 ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ. All rights reserved.