2022_03_03 Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Δένδρο περιήγησης: | Ἀρχική Σελίδα | Ποιμαντική | Εκπαίδευση | Ἐπιμορφωτικά Σεμινάρια | 2022 ΙΓ΄ Σεμινάριο | 2022_03_03 Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ –
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ioannikios GiannakopoulosjpgΤο επιμορφωτικό πρόγραμμα “Η Επίδραση και οι Επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο” που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», είχε την δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση την Πέμπτη 03-03-2022.

Στην εξ αποστάσεως αυτή συνάντηση μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιατρός-Θεολόγος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Οι Επιδράσεις της Σύγχρονης Τεχνολογίας στην Ψυχοσωματική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Ανθρώπου”. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και ανέλυσε τις διάφορες μορφές εθισμού στο διαδίκτυο, τις επιδράσεις των στην σωματική και κοινωνική υγεία των χρηστών του διαδικτύου, ιδίως των εφήβων, καθώς και τρόπους αντιμετωπίσεώς των.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, ανάμεσα στους οποίους είναι και εκπαιδευτικοί της πόλεώς μας.

εσπα