2022_03_10 Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Δένδρο περιήγησης: | Ἀρχική Σελίδα | Ποιμαντική | Εκπαίδευση | Ἐπιμορφωτικά Σεμινάρια | 2022 ΙΓ΄ Σεμινάριο | 2022_03_10 Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ –
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Η Επίδραση και οι Επιπτώσεις της Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο” που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», είχε την τρίτη διαδικτυακή συνάντηση την Πέμπτη 10-03-2022.

Στην εξ αποστάσεως αυτή συνάντηση μίλησε ο κ. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Νομικές Παράμετροι της Χρήσης Της Σύγχρονης Τεχνολογίας – Το Αναγκαίο Αξιακό Υπόβαθρο στην Αναζήτηση Αυτορρύθμισης”. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και ανέλυσε τις διάφορες μορφές του κυβερνοεγκλήματος, καθώς και τις έννοιες των πνευματικών δικαιωμάτων και ιδιοκτησίας. Στο τελευταίο μέρος της παρουσιάσεώς του αναφέρθηκε στο σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της προστασίας και διαχειρήσεως των προσωπικών δεδομένων.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, ανάμεσα στους οποίους είναι και εκπαιδευτικοί της πόλεώς μας.

εσπα