2015_11_24 Παρασημοφόρηση του Δούκα της Βαυαρίας

Δένδρο περιήγησης: | Ἀρχική Σελίδα | Μητροπολίτης | Ἐπικαιρότητα | 2015 Νοέμβριος | 2015_11_24 Παρασημοφόρηση του Δούκα της Βαυαρίας

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Σε πανηγυρική εκδήλωση στις 23 Νοεμβρίου 2015 στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρασημοφόρησε την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Δούκα της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκο με το Μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

 Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.

 Προ διετίας εόρτασε ο Δούκας της Βαυαρίας τα 80ά γενέθλιά του και παρεκάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων, να καταθέσουν χρήματα για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

 Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με περισσή αγάπη οι εκλεκτοί του προσκεκλημένοι και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διετέθη για το πρόγραμμα «Τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Για τη λογιστική υλοποίηση και διεκπεραίωση του προγράμματος χρειάστηκε η διαμεσολάβηση και τεχνική υποδομή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και του ιδρύματος Στέρνστουντεν (Sternstunden) της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως. Ο πρώην Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής και νυν Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος.

 Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, καθώς επίσης και άλλα μέλη της συνοδείας του Μακαριωτάτου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο, κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

 Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου Μονάχου κ. Κνόμπλοχ, πρόξενοι άλλων χωρών και εκπρόσωποι της παροικίας μας στο Μόναχο.

 Η ευεργετική προσφορά του Δούκα της Βαυαρίας υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις Ελλάδος και Βαυαρίας, που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα και μεταλαμπαδεύουν έμπρακτα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των δύο λαών και πολιτισμών.

 Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και οι Έλληνες Ορθόδοξοι της Βαυαρίας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τη βαρυσήμαντη και πολλαπλώς επωφελή επίσκεψή του στο Μόναχο και εύχονται να του χαρίζει ο Θεός έτη πολλά και ευλογημένα.

 Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας
π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

 

Στην πρώτη φωτογραφία: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Δούκας της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Duke2

 

 

Στη δεύτερη φωτογραφία: ο Δούκας κ. Φραγκίσκος με την εικόνα της Παγαγίας που του χάρισε ο Μακαριώτατος. Ο Δούκας τιμά ιδιαίτερα τη Θεοτόκο και ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο για την εικόνα της Παναγίας.

Duke1